Må bättre med oreganoolja

Oreganoolja är något som går att använda både utvärtes och invärtes och det mot en mängd olika åkommor. Redan på de gamla grekernas tid användes oregano som behandling mot olika sjukdomar. De hade turen att ha vilt växande oregano i bergen. De pressade den och använde sedan denna olja som blev mot en mängd olika saker. 

Oreganooljan är antiseptisk vilket gör att den kan användas mot svamp, parasiter samt att den kan döda bakterier som är skadliga. Du kan köpa oreganoolja​​ och använda hemma mot bland annat candida, allergier, bakterieinfektioner och mycket mer.

Olja med oregano har många användningsområden​

Olja med oregano har en doft som piggar upp, och känns frisk och renande. Det innebär att man kan använda den som en naturlig luftförbättrare. Den är även bakteriedödande, så den rår på olika svampar, oftast bättre än antibiotika. Oreganoolja är också naturligt allergihämmande och innehåller antihistaminer. Du kan använda olja med oregano om du har nästäppa, problem med tarmar eller urinväg eller om du har risk att bli smittad av vinterkräksjuka.

Oreganooljan hjälper även till med att bevara normalt blodtryck och normal blodsockerbalans. Oreganooljan kan också användas som en hudolja, men även för invärtes bruk på maten. Då bör du dock späda ut den. Det finns även kapslar med olja från vild oregano som du kan äta som ett kosttillskott. Då ska du ta 1-2 kapslar per dag i samband med mat eller med dryck. Du kan även fylla tomma kapslar med denna olja om du vill.​​